EnglishFrenchGermanItalianRomanian

Programele DETOX recomandate de centrul INFRAFIT

Programele DETOX recomandate de centrul INFRAFIT pot fi gasite accesand link-ul:  https://www.infrafit.ro/ro/programe/programe-detox/ Programele DETOX sunt gandite intre 1-12 zile, cu posibilitatea prelungirii acestei perioade in functie de obiectivele Beneficiarului, starea de sanatate si recomandarile medicului. Programele de 1 si 3 zile au rol de intretinere. Fiecare program DETOX in parte, poate fi individualizat la solicitarea […]

bulina-01


Programele DETOX recomandate de centrul INFRAFIT pot fi gasite accesand link-ul: 

https://www.infrafit.ro/ro/programe/programe-detox/

Programele DETOX sunt gandite intre 1-12 zile, cu posibilitatea prelungirii acestei perioade in functie de obiectivele Beneficiarului, starea de sanatate si recomandarile medicului.

Programele de 1 si 3 zile au rol de intretinere.

Fiecare program DETOX in parte, poate fi individualizat la solicitarea Beneficiarului

In cazul in care aveti in plan sa aplicati pentru un astfel de program, va rugam insistent sa cititi cu atentie informatiile de mai jos !

Multumim !

Echipa INFRAFIT

 

bulina-01 Informatii despre conceptul DETOX

Conceptul de detoxifiere reprezinta eliminarea periodica din organism a anumitor reziduuri toxice produse de acesta prin functionarea sa, cu scopul de a asigura o buna funcţionare a organelor si a restabili un mediu intern corect atat la nivel celular cat si al tuturor ţesuturilor.

Detoxifierea organismului are beneficii incontestabile care se regasesc imediat asupra sanatatii, aspectului pielii si scaderii rapide in greutate.

Majoritatea bolilor se datorează acumulării continue de reziduuri si toxine in organism. Acestea modifică mediile interne şi genereaza in timp atat un proces de îmbătrânire accelerată, cat şi apariţia a numeroase boli.

Deşi, în condiţii normale, organismul dispune de propriile capacitati de auto-detoxifiere si este capabil sa se curete si sa elimine singur, exista factori care ii limiteaza aceste procese precum: un stil de viata dezorganizat, nutritia necorespunzatoare, consumul excesiv de proteina animala, alimente supraprocesate si  „îmbogăţite” cu o gamă largă de substanţe chimice, consumul de alcol, tigari si cafea, programul de somn dezorganizat, creşterea nivelului de stres, lipsa exerciţiilor fizice, constipaţia, ca să nu mai vorbim de creşterea toxinelor din mediul inconjurator.   Toti acesti factori pot pune mare presiune asupra organismului, incarcandu-l suplimentar si în mod continuu cu substanţe toxice care îi dăunează si limitand eficienta proceselor proprii de curatare si regenerare. Astfel ca detox ul vine in ajutorul organismului, oferind un suport in acest sens, re-echilibrand procesele interne ale organismului si automat buna sa functionare.

 

bulina-01 Informatii despre beneficiile unui program DETOX

Prin curatarea organismului de reziduuri toxice, creste considerabil nivelul de energie, se curata sangele, scade colesterolul, creste oxigenarea celulara, este accelerat procesul de regenerare si vindecare, se reduce semnificativ grasimea din jurul organelor si masa de tesut adipos pierzandu-se cca 1-1,5 kg / zi.

Cel mai important aspect este ca prin detox, se intareste semnificativ si imunitatea ceea ce ofera organismului capacitatea de a distruge celulele canceroase sau precanceroase. Aceste tipuri de celule apar frecvent  in organism, insa  un sistem imunitar puternic si un teren biologic curat au capacitatea de a le distruge automat. Prin detoxifiere se elimina toate acele substante care sunt toxice sau pentru care organismul nu are nicio utilizare ulterioara constructiva.

Mai mult, detox-ul  elimina aciditatea din organism, ceea ce poate transforma un teren biologic acid , intr-unul alcalin. Un astfel de mediu biologic restabilit, nu mai permite  prezenta microorganismelor daunatoare (caci in lipsa aciditatii, ele nu mai au din ce sa se hraneasca) si implicit dezvoltarea patologiilor.

Este dovedit stiintific ca majoritatea bolilor sunt declansate de acumularile de toxine in exces care sunt depozitate in diferite parti ale organismului dar cu precadere in colon, si care, in timp genereaza boli, de la hipertensiune, la diabet, cancer, colesterol, boli de inima, artrita, oboseala, dureri de cap, migrene, afectiuni neurologice, obezitate si multe altele.

Este recomandat cate un program DETOX de doua ori pe an, inainte ca organismul sa impuna singur acest lucru, prin simptome clare si neplacute precum: imposibilitatea de a pierde în greutate, pofta de dulciuri, oboseala nejustificată, somnolența, trezitul greu dimineața, balonarea, tranzitul lent, colonul iritabil, constipația, imunitatea scăzută, durerile de cap, nivelul scăzut de energie, irascibilitatea, astenia (atât psihică, cât și fizică), anxietatea, nervozitatea, lipsa puterii de concentrare, insomnia, un aspect nesănătos al pielii sau probleme dermatologice.

Obiectivul unui program DETOX ar trebui sa sa concentreze pe imbunatatirea starii de sanatate, nu pe scaderea in greutate. Eliminarea kilogramelor este un efect colateral considerat sau nu ca fiind un bonus.

 

bulina-01 Informatii despre etapele unui program DETOX

Oricare dintre programele DETOX  include 3 etape complexe (pre-detox, detox si post-detox) în care se regăsesc terapii si procedee de curatare interna, alaturi de o nutritie specifica, analize, supervizare medicala si de specialitate.

 

bulina-01 Etapa PRE-DETOX reprezinta perioada de pregatire a organismului, similara cu ceea ce reprezinta postul religios din perspectiva nutritiei.

 1. Aceasta etapa debuteaza cu o sesiune de informare in care Beneficiarului ii sunt oferite toate detaliile asupra intregului proces.
 2. Odata luata decizia de a urma programul , urmeaza o vizita medicala si eventual analize specifice pentru validarea unei stari de sanatate optime a Beneficiarului care sa permita un astfel de program in toate aspectele sale.
 3. In momentul in care exista acordul medicului, se trece la faza de pregatire a organismului prin nutriție specifică de tip raw-vegan. In alte cuvinte, se elimina complet din alimentatie proteina animala (inclusiv fructele de mare), alimentele procesate, prajite, alcoolul, fainoasele. Se va opta exclusiv pentru ceaiuri, sucuri proaspete, apa, seminte, nuci, migdale, caju, fistic, fructe si legume crude, la aburi sau gatite.Aceasta etapa are rolul de a pregati organismul pentru etapa DETOX propriu zisa.
 4. Numarul de zile necesar pentru pregatire difera in functie de stilul de viata si alimentar al fiecarui Beneficiar in parte.
 5. Centrul INFRAFIT dispune de un laborator propriu specializat in pregatirea acestui tip de nutritie specifica perioadei pre-detox care poate fi livrat Beneficiarului zilnic, la adresa dorita sub forma de 3 mese principale si o gustare. In cazul in care Beneficiarul dispune de resurse proprii in pregatirea acestui protocol de nutritie aferent perioadei de pregatire, va respecta 100% recomandarile centrului INFRAFIT.
 6. ATENTIE !!! In cazul in care pregatirea prin nutritie nu este urmata corect, organismul nu este bine pregatit pentru etapa urmatoare, existand sanse foarte ridicate ca Beneficiarul sa aiba simptome neplacute in etapa DETOX propriu zisa. (ameteli, stari de voma, de slabiciune, nivel scazut de energie, migrene).

bulina-01 Etapa DETOX  reprezinta perioada de detoxifiere propriu-zisă concentrata în primul rând pe curățarea organelor interne si restabilirea terenului biologic.

 1. Aceasta etapa demareaza cu procedeele specifice detoxifierii, cu rol de eliminare rapidă și eficientă a toxinelor din mediul intern: colon, ficat, rinichi, piele, system limfatic, glande sudoripare, dar si teren psiho-emotional. Beneficiarul va vizita Centrul INFRAFIT zilnic pentru a urma aceste terapii de purificare a organelor interne.
 2. In aceasta etapa se inlocuieste hrana solida de tip raw-vegan cu hrana lichida. (sucuri) Consumul acestor sucuri în perioada de detoxifiere are rolul de a aduce intr-un organism in curs de purificare datorita terapiilor specifice, o “explozie” de minerale, vitamine, antioxidanți și oligoelemente. Aceste elemente benefice sunt absorbite 100%  ca un burete de catre un organism curat  si sprijina spectaculos vindecarea si regenerarea celulara.
 3. Protocolul de sucuri este extrem de strict , atat asupra mixului si dozajului de ingrediente, cat si asupra incadrarii acestora in anumite intervale ale zilei in care nevoile organismului sunt specifice. Prepararea lor are loc in aceeasi dimineata, prin presare la rece.  Centrul Infrafit va livra zilnic Beneficiarului la adresa dorita cele 17 recipiente cu sucuri, ceaiuri detox si shot-uri vitaminizante alaturi de agenda specifica zilei respective . Recipientele sunt din sticla, ceea ce asigura mentinerea alcalinitatii.

bulina-01 Etapa POST- DETOX reprezinta perioada de revenire la alimentația normala treptat, prin nutriție adecvată, “light” de tip raw-vegan pentru a nu soca organismul.

 1. Acum se reia treptat procesul de digestie, iar colonul isi reia tot treptat miscarile peristaltice care au rolul de a directiona continutul din colon spre eliminare. In perioada detox-ului aceste miscari n-au existat, dat fiind ca sistemul digestiv s-a aflat in repaos iar colonul a fost curatat mecanic, adica prin terapia Angel of Water.
 2. Centrul INFRAFIT dispune de un laborator propriu, specializat in pregatirea acestui tip de nutritie specifica perioadei pre-detox care poate fi livrat Beneficiarului zilnic, la adresa dorita sub forma de 3 mese principale si o gustare. In cazul in care Beneficiarul dispune de resurse proprii in pregatirea acestui protocol de nutritie aferent perioadei de POST-DETOX, va respecta 100% recomandarile centrului INFRAFIT.

bulina-01IMPORTANT !!!bulina-01

bulina-01 Conceptul DETOX se concentrează în primul rând pe restabilirea unui mediu intern corect la nivelul tuturor ţesuturilor si pe curățarea organelor interne, a caror buna functionare este asigurata prin eliminarea reziduurilor care le supra-incarca.

Ca atare, a consuma doar sucuri, fara terapiile specifice curatarii intregului organism, nu inseamna detox, ci doar un post cu lichide care poate genera in anumite cazuri, mai mult rau decat bine din cauza recircularii toxinelor cu precadere din colon.

bulina-01 In etapa DETOX, sistemul digestiv se afla in repaos total, ca urmare a eliminarii masticatiei prin  nutritia lichida. Un mare procent din sangele angrenat in procesul de digestie este acum redirectionat catre celelalte organe pentru a accelera curatarea si oxigenarea lor. Orice mestecam in aceasta perioada redeclanseaza procesul de digestie, dat fiind ca acesta incepe din cavitatea bucala, prin masticatie.  De aceea, este important sa evitam complet procesul de masticatie (inclusiv prin folosirea gumei de mestecat) pentru a nu genera producerea sucului gastric si automat a senzatiei de foame sau durere de stomac.

bulina-01 Simptomatologie in DETOX:

Datorita faptului ca organismul se canalizeaza in mod canibalic pe celulele bolnave si pe grasime, toxinele sunt eliberate in sange si pot determina simptome precum cele ale racelii sau indigestiei.

In cazul in care apare, aceasta perioada este scurta si dureaza doar 1-2 zile . Cu cat cumulul de toxine din organism este mai mare, cu atat aceste simptome sunt mai pronuntate.  Daca se urmeaza pregatirea organismului corect in etapa PRE-DETOX, aceste stari nu vor exista.

bulina-01 DETOX – PRIMUL STADIU (Zile 1- 2)

In timpul acestei etape nivelul zaharului din sange va scadea sub 70 mg/dl. Corpul va transforma glicogenul din ficat in glucoza, care ulterior va fi eliberata in sange cu scopul de a recupera nivelul normal de zahar. Dupa circa 12 ore corpul isi va reduce rata metabolizei de baza, respectiv va diminua presiunea din sange, glicogenul fiind preluat din muschi. Corpul face acest lucru pentru a mentine nivelul de energie. Este posibil, dar nu obligatoriu, ca in aceasta faza sa existe o stare de slabiciune si lipsa de energie. O pregatire incorecta a organismului in etapa de PRE-DETOX, poate creste sansele acestor simptome.

bulina-01 DETOX – STADIU DOI (Zile 3 – 7)

Faza doi consta intr-o curatare interna si o vindecare a intregului organism. Cu un tract digestiv aproape inactiv, activitatea sistemului imunologic si cea a celulelor albe va creste considerabil.
Organismul isi va genera “combustibil”  si energie, alimentandu-se din masa de grasime unde sunt depozitate toxinele. Acest lucru va furniza glicerol moleculelor din gliceride pentru ca apoi acestea sa fie transformate in glucoza. Colonul este de asemenea supus unui proces de curatare ceea ce indeparteaza rapid placa mucoida si resturile nedigerate ramase in intestin.

Dorinta de a manca ar trebui sa fie acum semnificativ estompata. Pe masura ce organismul progreseaza in procesul de curatare, progreseaza si in directia vindecarii ranilor vechi. Capacitatea corpului de a se vindeca este strict legata de stilul de viata.

Nivelul de energie este ridicat, pielea straluceste si abdomenul este mai plat.

bulina-01 DETOX – STADIU TREI (Zile 8-14)

Acest stadiu reprezinta o vindecare continua. Capacitatea organismului de a se vindeca s-a imbunatatit considerabil. Activitatea accelerata a celulelor albe identifica in acest stadiu rani inca nevindecate cu scopul de a le regenera si repara complet. In aceasta faza nivelul de energie este extrem de ridicat, asociat cu o minte clara si ascutita.

Acum se culeg toate beneficiile acestui program!

CONTRAINDICATII ABSOLUTE in DETOX

 • ulcer duodenal sau gastric
 • ocluzie intestinală
 • sarcina
 • interventie chirurgicala abdominala recenta (1-2 luni)
 • perforatii intestinale;
 • carcicom rectal;
 • hernie abdominala
 • fisuri sau fistule anale
 • hemoroizi cu grad de severitate ridicat
 • interventii chirurgicale asupra colonului sau rectului.
 • epilepsie
 • diabet