EnglishFrenchGermanItalianRomanian

Ce este terapia cu oxigen hiperbaric

 

Terapia cu oxigen hiperbaric dateaza din anul 1600 si a fost descoperita de britanicul Henshaw care utiliza camere cu oxigen hiperbaric cu scopul tratarii mai multor boli. In 1879 chirurgul francez Fontaine a construit prima camera hiperbarica mobila, iar cea mai mare constructie in acest sens a fost realizata in 1928 la initiativa medicului Orvile Chunningam in spitalul Steel Ball.

Astazi, terapia cu oxigen hiperbaric are o gama larga de aplicatii: de la medicina estetica, la vindecarea necrozelor, parezelor, sangerarilor, accidentelor cerebrale, recuperarea dupa zboruri prelungite, accidente de scufundari, pana la cancer. Castigatorul premiului Nobel Dr. Otto Warburg atrage atentia asupra faptului ca una din principalele cauze ale cancerului este substituirea respiratiei naturale cu oxigen a celulelor organismului, cu o respiratie celulara anaeroba (fara oxigen). Cauzele aparitiei multor boli si lipsa de vitalitate, sunt legate de diminuarea aportului de oxigen in organism.

In medicina estetica, terapia cu oxigen hiperbaric, se adreseaza in primul rand cauzelor generatoare de riduri si responsabile cu degradarea pielii. Este un tratament non-invaziv, care se bazeaza pe infuzia de oxigen pur si substante nutritive concentrate in profunzimea straturilor dermale, care hidrateaza tenul, ii confera fermitate si suplete, recontureaza ovalul facial, asigura un lifting vizibil, elimina ridurile fine si le diminueaza pe cele profunde, actioneaza impotriva petelor pigmentare sau al celor datorate inaintarii in varsta si nu in ultimul rand ajuta la reglarea secretiei de sebum, in cazul tenurilor cu tendinta acneica.

Terapia are la baza o tehnologie spectaculoasa care, prin intermediul unor filtre specifice, transforma oxigenul din aer (de puritate scazuta 16-18%) in oxigen de puritate 95-98%. Acesta este imbogatit cu substante active si complexe cu extracte naturale din flori si fructe menite sa restabileasca rapid si eficient echilibrul pielii.

Oxigenul si ingredientele active aplicate prin terapia cu oxigen hiperbaric sunt introduse profund in epiderm, fara ace, eficient si sigur. Aceasta terapie sustine grupele de colagen si retelele de acid hialuronic responsabile cu elasticitatea, fermitatea, vitalitatea si luminozitatea.

Aceasta terapie are rolul de a suplimenta direct, din exterior, necesarul de oxigen al dermului, care, pe masura ce inaintam in varsta nu mai este furnizat in cantitate optima de catre vasele sanguine si capilare.

 

Cum functioneaza terapia cu oxigen hiperbaric

Revo2 este un sistem inovativ care se adreseaza cauzei aparitiei ridurilor si degradarii pielii. Acesta furnizeaza un flux continuu de oxigen si utilizeaza seruri din gama “La Beaute” cu molecule transportatoare pentru facilitarea introducerii ingredientelor cheie in profunzimea pielii.

Se foloseste un sistem, conceput initial pentru uz medical, care absoarbe oxigenul din aer, il transforma cu ajutorul unor filter in oxigen de puritate 95-98%. Acest oxigen de inalta puritate iese la presiune constanta din aparat, intr-un aerograf. Aerograful are atasat un recipient in care se afla serul nutritiv concentrat, cu molecula foarte mica. Serul este difuzat pe piele cu ajutorul aerografului, si apoi impins in profunzimea pielii cu ajutorul bulelor de oxigen hiperbaric. Acest cocktail de vitamine si antioxidanti benefic pielii, in combinatie cu oxigenul pur, creeaza un effect de lifting si prospetime spectaculos. Mai mult, aceasta terapie prelungeste efectele injectiilor cu botox sau acid hyaluronic.

Tratamentul este ideal pentru:

-regenerarea pielii;
-intarzierea imbatranirii pielii
-purificarea si revitalizarea pielii;
-normalizarea secretiilor de sebum.

Solutiile isotonice Revo2 au fost studiate pentru a satisface diferite nevoi ale pielii:

 • FLOWERS Purificare- solutie de calmare
 • FLOWERS Revitalizare – solutie de catifelare
 • STAMCELL – solutie regeneratoare
 • Glic¢O – solutie pe baza de Acid Glycolic
 • FRUITS – Solutie pentru fermitate
 • TALASSO SLIM – solutie pentru slabit
 • TALASSO DRAIN – solutie pentru drenaj

 

Protocolul terapiei cu oxigen hiperbaric

Protocolul general include 10-12 sesiuni.

Se recomanda 2 sesiuni / saptamana.

Durata unei sedinte este de 60 de minute.

Pentru optimizarea rezultatelor acestui program, se recomanda includerea unei sedinte de microdermabraziune o data la 7-10 zile.

Medicul personalizeaza fiecare schema de tratament in functie de nevoile pacientului, varsta si evolutie.

Rezultatele sunt spectaculoase si vizibile chiar dupa prima sedinta.

Pielea este oxigenata, iar productia de colagen si elastina este stimulata, tenul arata reintinerit, hidratat, ridurile sunt vizibil reduse.

 

Beneficiile terapiei cu oxigen hiperbaric

 • Se adreseaza in primul rand cauzelor generatoare de riduri si responsabile cu degradarea pielii
 • Reda luminozitatea si tonicitatea tenului,
 • Confera fermitate si suplete  tenului,
 • Recontureaza ovalul facial
 • Are rezultate foarte bune in tratamentul pielii cu aspect flasc, asigurand un lifting vizibil instantaneu
 • Elimina ridurile fine si le diminueaza pe cele profunde
 • Actioneaza impotriva petelor pigmentare sau ale celor datorate inaintarii in varsta,
 • Ajuta la reglarea secretiei de sebum, in cazul tenurilor cu tendinta acneica,
 • Asigura suplete si un aspect tineresc  fetei
 • Reduce cicatricie superficiale si uniformizeaza aspectul tenului,
 • Diminueaza pungile de sub ochi
 • Imbunatateste micro-circulatia sangelui,
 • Calmeaza si ofera o senzatie reconfortanta, in special dupa peelinguri chimice sau fotoregenerare,
 • Imbunatateste rapid aspectul general al pielii
 • Creste eficienta altor tratamente

 

Contraindicatii absolute

Nu exista. Mai mult, este printre putinele terapii din lume care nu au contraindicatii nici in timpul sarcinii sau alaptarii.

 

Inainte si Dupa terapia cu oxigen hiperbaric