EnglishFrenchGermanItalianRomanian

Ce este reflexoterapia?

 

Reflexoterapia este o tehnica de vindecare prin masaj si presiune asupra anumitor zone din talpi, maini si urechi. Aceste zone corespund cu diferite organe interne. Reflexologia stimuleaza circulatia, induce relaxare si sprijina sistemele proprii de vindecare ale organismului.

Reflexoterapia este o terapie de relaxare si o cale eficienta de a indeparta stresul.

 

bulina-01 Cum functioneaza reflexoterapia

Reflexologia stimuleaza corpul sa se vindece singur prin imbunatatirea circulatiei, prin reducerea stresului si a durerii si prin refacerea echilibrului natural, ajutand organismul sa se vindece si sa se regenereze singur.

Reflexologia stimuleaza circulatia lenesa si este utila in tratarea stresului, a anxietatii, a durerilor de spate, migrenelor, digestiei lente, sindromului colon iritabil (SCI), a problemelor respiratorii, durerilor de cap, tulburarilor legate de vezica biliara, simptome ale menopauzeii.

La primul control reflexologic este posibil ca terapeutul sa solicite detalii cu privire la istoricul medical, la probleme de sanatate, la stilul de viata si cel alimentar.

Terapeutul va presa usor picioarele cu varful degetelor pentru a identifica zonele corpului care nu functioneaza corespunzator. Sesiunile dureaza de obicei intre 30 si 60 minute. 

 

bulina-01  Echilibrarea‘Yin and Yang’

Chinezii considera ca ale noastre corpuri sunt compuse din doua forte opuse, Yin si Yang, ce conlucreaza in armonie in vederea unei stari bune de sanatate si vitalitate.

In medicina chineza reflexologia lucreaza pe un principiu similar, al acupuncturii, unde corpul este impartit in 12 perechi de zone energetice (Meridiane).

Specialistii chinezi considera ca atunci cand aceste canale energetice se blocheaza, o persoana se simte rau. Atat reflexologia, cat si acupunctura sunt menite sa deblocheze incurajand fluxul liber al energiei in corp.

In timp ce acupunctura se concentreaza asupra punctelor Meridiane, situate in tot corpul, si le stimuleaza prin intermediul unor ace, reflexologia se orienteaza catre Merdiane la nivelul plantei piciorului si actioneaza asupra lor prin presarea cu ajutorul degetelor.

 

bulina-01 Reflexoterapia are urmatoarele CONTRAINDICATII ABSOLUTE

  • sarcina
  • tumori magline
  • insuficienta renala acuta
  • micoze si leziuni plantare, (acestea avand posibilitatea sa se transmita si la maseur, iar apoi mai departe la alti pacienti)
  • un infarct miocardic
  • tensiunea arteriala oscilanta
  • ulcer varicos
  • hipertensiune sau hipotensiune
  • accidente vasculare recente
  • varice pronuntate