EnglishFrenchGermanItalianRomanian

Ce este Medicina Biologică?

 

Medicina Biologica este stiinta, practica si arta vindecarii, care nu este doar complementara sau alternativa, ci este o forma fundamentala a medicinei care poate ajuta pe ORICINE si poate trata ORICE patologie,pentru ca se adreseaza in primul rand cauzelor generatoare de boala, nu doar simptomelor.

Misiunea sa nu este de a suprima sau a pune “leucoplast” pe simptome. Dimpotriva ! Medicina biologica are un obiectiv unic: identifica in primul rand cauzele biologice prezente in organism, tulburarile si dezechilibrele din sistemul uman de reglare, ajunge la originea lor si le vindeca.Medicina biologica se axeaza pe oprirea procesului bolii si ulterior pe regenerearea organismului si sistemelor.

Cele mai frecvente boli cronice tratate si vindecate prin medicina biologica sunt:  bolile auto imune, infectiile cronice, alergiile, oboseala cronica, astm bronsic, neurofibromialgiile, artrite si artroze, neuroborelioze (sindrom lyme), bolile endocrino-metabolice, infertilitatea si uneori chiar si cancerul.

Medicina biologica a reusit in ultimii ani performante uluitoare , este considerata medicina viitorului si uneori chiar reprezinta unica sansa la viata sau insanatosire.  Cercetatori, oameni de stiinta, medici si pacienti isi pun sperantele in medicina biologica, in conditiile in care rezultatele aduse de ea sunt pur si simplu inimaginabile.

Medicina biologica nu este in niciun caz o filozofie “new age”, ci un tip de medicina care a fost folosita, perfectionata si rafinata in decursul a mii de ani de catre cei mai mari maestri din istorie. Insusi fundamentul sau se bazeaza pe fiziologie si pe procesele corpului pana la nivelul celular.

Spre deosebire de medicina moderna care trateaza simptomul ca pe o entitate in sine, medicina biologica are drept obiectiv principal identificarea CAUZEI care a declansat boala.

Spre exemplu: in caz de tuse, in medicina moderna se recomanda sirop sau medicatie. In cazul unei tumori, chist etc, in medicina moderna se recomanda extirpare chirurgicala.  Medicina biologica NU  se concentreaza doar pe manifestare, (chist, tumoare, tuse etc) ci si pe CAUZELE reale care au declansat aceste manifestari si simptome. Pentru ca, degeaba este suprimat simptomul daca adevarata cauza ramane in organism. Ea va produce recidiva la un moment dat.

Tratand doar simptomele, nu se rezolva nici problema si nu se declanseaza nici procesul natural de vindecare.  Atenuarea simptomelor poate ajuta temporar, dar nu are niciun impact asupra restabilirii functionarii corecte a proceselor biologice, care sunt dezechilibrate. Abordarea simptomelor functioneaza numai atunci cand organismul are inteligenta si capacitatea de a face fata factorului care produce discordante.

Starea generala de sanatate a unei persoane este influentata de mai mulți factori, printre care dieta, stilul de viata, nivelul de stres, nutrienti, infectii, emotii si toxicitate. Un organism obosit si dezechilibrat , are nevoie de un tip de medicina care recunoaște aceste variabile si include optiuni de tratament care sa abordeze totalitatea procesului. Medicina biologica poate combina mai multe sisteme medicale pentru a identifica toti factorii care contribuie la existenta bolii si ajuta organismul in a-si recapata sanatatea.

Declinul mecanismului de reglare este (in multe cazuri) reversibil, ceea ce ne permite sa privim optimist catre sanatate, in orice moment al vietii. Bineinteles ca medicina biologica nu este o fantana a tineretii. Pana la urma murim cu totii, dar trebuie si mai ales putem trai sanatosi si fericiti, multa vreme, plini de vitalitate.

DESPRE DEPARTAMENTUL DE MEDICINA BIOLOGICA INFRAFIT

Departamentul de medicina biologica din cadrul clinicii INFRAFIT a fost infiintat in decembrie 2012 alaturi de Prof. Dr. Emilian Dobrea.

In Centrul INFRAFIT oferim pacientilor nostri diagnostic de prima clasa si 100% corect, tratament, instruire si consiliere. Tratam oamenii, nu doar bolile si stim ca problemele de sanatate ale fiecarui individ sunt unice si importante. Aspiratiile noastre nu constau numai in a va trata, ci si in a va menține starea de sanatate pe viata, abordare care a propulsat popularitatea si reputatia noastra.

Abordarea noastra este revolutionara si totusi veche, privind inapoi in timp.

In lumea de astazi a medicinei moderne, pacientul este rareori situat inaintea diagnosticului. In medicina conventionala, se identifica boala, si apoi se trateaza simptomele.  Desi aceasta abordare poate atenua disconfortul unui pacient temporar, foarte rar ii rezolva problema de baza-CAUZA. Din pacate, aceasta modalitate creaza si mai mult conflict si dizarmonie in organism. Nu numai ca sunt suprimate sistemele biologice dar apare, deasemenea, lupta pentru a procesa chiar medicamentele cu care se incearca atenuarea simptomelor.

In aproape toate cazurile, deoarece procesele biologice au fost compromise, organismul devine supraincarcat cu toxine. Este extrem de important pentru noi sa detoxifiem organismul cu atentie si in timp util, pentru ca acesta sa functioneze in modul natural pentru care a fost menit. Nicio batalie nu poate fi castigata daca organismul care se afla in defensiva este slabit, infometat, plin de toxine sau otravit.

La INFRAFIT utilizam cele mai eficiente, cele mai recente si avansate modalitati biologice si metode care sa perfectioneze, sa regularizeze si sa restabileasca echilibrul in organismul pacientilor nostri, pentru ca procesul de vindecare sa poata incepe si continua in tot restul vieții lor.

La INFRAFIT, nevoia fiecarui pacient este o prioritate si intelegem ca fiecare persoana este diferita, iar abordarea potrivit careia aceeasi dimensiune se potrivește tuturor pur și simplu nu functioneaza pentru toata lumea.

Odata ce intelegem disfunctionalitatile din organismul pacientului, cream un protocol care incurajeaza si sprijina organismul in auto reechilibrare si vindecare, din punct de vedere fizic, mental, emotional si spiritual. Avem astazi posibilitatea de a actiona dincolo de practica standard prin insusirea si utilizarea tehnologiei medicale de ultima ora, pentru a oferi o vindecare totala.

La INFRAFIT, facem tot ce ne sta in putinta pentru a oferi pacientilor nostri posibilitatea de a trai viata sanatoasa pe care care au fost meniti sa o traiasca, iar echipa medicala este ultra pregatita si extrem de preocupata sa va ofere sprijinul de care aveti nevoie. Va vor asigura confortul si siguranta de a pune intrebarile la care veti primi explicatiile detaliate pe care la meritati. Este important pentru noi ca vindecarea dumneavoastra sa reprezinte colaborare. Suntem o echipa si lucram impreuna pentru a va inapoia starea buna de sanatate, care va apartine.

Video – Infrafit Medicina biologica Prof. Dr. Emilian Dobrea