Nutritie raw-vegan
Sa fi mai sanatos inseamna sa fi fericit. Vei radia de bucurie si incredere si te vei intreba de ce oamenii nu mananca astfel. Insa odata insusit, acest stil de viata trebuie continuat. Majoritatea renunta usor la dieta vegana cruda, adesea dupa cateva zile sau saptamani. Lucrurile incep sa se stabilizeze dupa doua sau trei luni. Daca esti batran sau nu esti in forma, este firesc sa astepti un timp mai indelungat pentru a corecta sau indrepta acei ani de indulgenta, neglijenta si abuz.
Programul vegan crud se bazeaza pe plante care nu se incadreaza in categoria mancarurilor incalzite la peste 104 grade Fahrenheit (40 grade Celsius) si include in principal fructe crude si legume, nuci si pasta de nuci sau unt, seminte, grau si muguri, uleiuri din plante, ierburi si sucuri proaspete naturale – de preferat organice.
Trecerea de la bucataria moderna la un regim vegan crud poate insemna un pas favorabil producerii unei crize detox serioase, de aceea este recomandabil sa se urmeze pasi mici, precum indepartarea zaharului, sarii si a altor chimicale nocive. Painea, produsele coapte si faina sau produsele pe baza de grau in general, sunt probabil produsele care genereaza cea mai mare dependenta. Dieta noastra moderna este orientata pe savoare astfel incat suntem cu totii dependenti, de aceea aceasta este partea cea mai grea, de a le elimina, inainte de a incepe un regim crud natural insa cu siguranta merita efortul.
Beneficiile veganismului
Pierderea in greutate
Unul dintre efectele primare ale regimului vegan crud este pierderea in greutate. Indiferent cat de multe fructe sau legume crude consumi, nu vei lua in greutate. Dimpotriva, VEI PIERDE IN GREUTATE, in special daca ai probleme cu acumularea kilogramelor. Este regimul perfect pentru oricine doreste sa slabeasca.
Motivul pentru care ne ingrasam este ca, organismul nostru trebuie sa retina mai multa apa pentru a neutraliza toxinele acumulate. Atunci cand consumam alimente crude si organice, digestia sau asimilarea este mai usoara iar sistemului digestiv nu este suprasolicitat, in consecinta curatarea si repararea corpului sunt prioritare.
Stare generala buna
Un alt efect al regimului vegan crud este, evident, modul in care arati si te simti. Odata ce ai depasit faza de detox, vei capata mai multa energie, forta iar luciditatea si concentrarea se vor intensifica. Vor disparea durerile si majoritatea tulburarilor cronice. Ochii vor deveni mai limpezi, pielea mai fina iar mersul mai rapid si mai coordonat. Cel mai important, procesul de imbatranire, este incetinit.
Prevenirea cancerului
Produsele vegetale sunt bogate in fibre si contin foarte putine grasimi saturate. Ele sunt, de asemenea, bogate in fitochimicale, care au proprietati anti-cancer excelente. Adeptii dietei vegane sunt cu 40% mai putin susceptibili de a dezvolta cancer de orice forma.
Combaterea diabetului
Unul dintre beneficiile cele mai remarcabile pentru sanatate ale dietei vegane este capacitatea organismului de a controla si chiar inversa efectele diabetului zaharat. Bogata in fibre, cu putine grasimi, bogata in glucide complexe, dieta vegana ajuta la o mai buna utilizare a insulinei de catre organism. Astfel, devine mai usor procesul de reglare al nivelului de glucoza in organism. Desi alimentatia vegana nu substituie complet necesarul de insulina pacientilor cu diabet de tip 1, cu siguranta ajuta sa fie pastrat sub control.
Controlul tensiunii arteriale
Dieta vegana aduce o usurare imensa nenumaratelor persoane care se confrunta cu problema tensiunii arteriale. Desi este un fapt bine stabilit ca in urma consumului regulat de carne problema tensiunii arteriale se agraveaza, multi oameni nu stiu ca doar doua saptamani de dieta vegana poate reduce considerabil aceasta afectiune deloc neglijabila. Alimentele non-vegane maresc vascozitatatea sangelui, crescand astfel riscul de hipertensiune arteriala.
Regleaza bataile inimii
Cele mai multe dintre problemele cardiace provin din cauza colesterolului care se gaseste in abundenta in produsele de origine animala. De asemenea, proteinele de origine animala sunt bogate in grasimi nesaturate care cresc riscul aparitiei bolilor de inima. Pe de alta parte, produsele alimentare bogate in fibre ajuta foarte mult la controlarea bolilor de inima.
Renuntarea la produsele de origine animala, lipsite de orice fibra, este o modalitate excelenta de a preveni bolile cardiace.
Eliminarea pietrelor la fiere si rinichi si combaterea osteoporozei Pietrele la fiere si cele de la rinichi se formeaza in primul rand din cauza consumului excesiv de calciu, acid uric si oxalati.
Consumul de produse de origine animala forteaza organismul sa elimine o cantitate mai mare din aceste substante nefolositoare. Acest lucru, in cele din urma, duce la formarea pietrelor biliare si celor de la rinichi. Oamenii care au tendinta de a dezvolta pietre biliare trebuie sa profite de beneficiile dietei vegane. In mod similar, aceasta reduce pierderea de masa osoasa, care previne aparitia osteoporozei.