EnglishFrenchGermanItalianRomanian

Despre DETOX de la A Z

 

Trăim într-o lume în continuă mișcare, suntem afectați de poluare, electro-smog, produse alimentare supraprocesate şi „îmbogăţite” cu o gamă largă de substanţe chimice, toxine din mediul înconjurător, suntem  stresați de sarcinile de zi cu zi și mai mult, alimentatia este din ce în ce mai săracă în nutrienți. Toate acestea, suprasolicita organismul care este încărcat suplimentar în mod continuu cu substanţe toxice care îi dăunează, care ii modifică mediile interne si care conduc catre un proces de îmbătrânire accelerată şi catre apariţia a numeroase boli.

Ca orice alt mecanism din natură, prin funcţionarea sa, organismul uman produce anumite reziduuri care trebuie eliminate periodic pentru a asigura buna sa funcţionare.

In ipoteza unui mediu inconjurator curat si unui stil de viata si alimentar 100% sănătos, organismul ar elimina usor si eficace acest tip de  reziduuri prin propriile filtre de detoxifiere: colon, ficat, rinichi, plamani, sistem sudoripar, sistem limfatic, sistem digestiv, sistem urinar.   Însă, toate elementele aferente realitatii inconjuratoare, ingreuneaza aceste filtre de detox ale organismului, care, functionand la o capacitate cu mult sub cea optima, nu mai reusesc sa excreteze aceste reziduuri zilnic,  in proportie de 100%, ceea ce  genereaza o acumulare lenta si continua de reziduuri in organism.

Aceasta acumulare in exces, duce in timp, la depozite de grăsime și kilograme în plus nedorite, la stări de oboseală și apatie, iritabilitate, scăderea memoriei , probleme digestive, imbatranire prematura si nu in ultimul rand, boli.

 

Ce este DETOX-ul

Detoxifierea reprezinta eliminarea din organism a reziduurilor toxice acumulate prin funcţionarea acestuia şi restabilirea unui mediu intern corect la nivelul tuturor ţesuturilor și stimularea funcționării normale a metabolismului si a organelor . Procesul de detoxifiere a organismului are efecte pozitive extraordinare asupra stării de sănătate. Totuşi, detoxifierea este cea mai eficientă atunci când este făcută preventiv, înainte de apariţia unor afectiuni.

DETOX-ul, prin terapiile specifice, curata colonul, organele filtru şi mediile interne.
Toti suntem obisnuiti sa ne spalam zilnic pe faţă, pe maini, pe corp – cu alte cuvinte pe exteriorul corpului nostru. La fel de important să ne spalam si interiorul corpului pe cât este de important să ne spalam in exterior.
Spălatul corpului prin exterior  ajută la pastrarea frumusetii si atractivitatii. Spalatul corpului pe interior ajuta să ramanem sanatosi până la vârste înaintate, să avem mai multă energie, un sistem imunitar puternic, o digestie mai buna, o piele curata, mai multa energie, minte echilibrata, să fim feriti de boli, să radiem sanatatea pe care un corp bine îngrijit o are.

DETOX-ul previne apariţia bolilor si  degradarea corpului. În general, procesul de detox ar fi bine să se facă la fiecare 6 luni, pentru a I asigura organismului functionarea optima.

 

De ce este atât de important sa ne curatam organele interne

Organismul uman are în compunere “filtre biologice” mari precum ficatul, rinichii, pielea, plămânii, intestinul gros şi subţire, etc.

Este firesc ca ele să se poată  îmbâcsi, creând  astfel mari probleme organismului şi mărind substanţial platforma de formare a bolilor.

In ipoteza in care, corpul nostru ar deveni transparent şi ne-am uita înăuntru, am înţelege îndată cauza stării noastre de sănătate.

Am putea vedea în cavitatea abdominală, mai ales în partea inferioară a abdomenului, o acumulare de mase mucoase de formă sticloasă.

Ficatul ar putea fi împănat cu grasime sau pietricele de diferite dimensiuni şi culori .

Rinichii ar putea avea nisip sau pietre.

Plămânii ar putea fi imbacsiti de mucus, iar honurile nazale, pline cu puroi.

Persoanele de 40+ ar observa că până la 1/3 din celulele lor au îmbătrânit şi nu-şi mai pot exercita funcţiile. O parte dintre ele au şi murit , iar  prin descompunerea lor otrăvesc organismul. Un miros specific îmbătrânirii, demonstrează acest lucru.

În afară de aceasta ar observa depuneri în articulaţii, ligamente etc.

Majoritatea ar putea vedea pe pereţii intestinelor lor 3-10 kg de mase fecale şi /sau 1-2 litri de masă mucoasă, de culoare brună asemănătoare cu algele marine, în care s-au adăpostit paraziţii. Pe pereţii colonului ar observa excrescenţe asemănătoare cu meduzele sau ciupercile. Aşa arată polipii.

Toxicitatea colonului este asociată cu: constipație, diaree, probleme de piele, riduri, iritabilitate, incapacitatea de a slăbi, insomnii, hipertensiune, slăbirea inimii, dureri de cap, tulburări mentale, artrite, abdomen umflat, hemoroizi, respiraţie grea, respirație urât mirositoare(halitoză), hipoglicemie, depresie, oboseală, slăbiciune, probleme de prostată, probleme menstruale, foame, gaze, miros urât al corpului, celulită (apare datorită depozitării de toxine între țesuturile conective), rigiditate şi dureri articulare, etc.

Toate acestea NU se pot trata medicamentos, este necesar să eliminăm murdăria energetică şi fizică din organism şi să ne restabilim.

Pentru a purifica organismul la nivel celular şi pentru a purifica tractul gastrointestinal, sângele, limfa, rinichii, ficatul vezica biliară, pielea sunt foarte importante două condiţii: hrana lichida si terapiile de curatare a organelor interne.

„Dacă omul s-a îmbolnăvit, primul lucru pe care trebuie să-l facă este să renunţe la mâncarea solida. Al doilea: să urmeze proceduri de curăţare a intestinului. Al treilea: să-şi schimbe alimentaţia şi să spele „sistemele de drenare ale organismului” (sistemul limfatic, renal şi tractul gastrointestinal). Şi, dacă toate aceste acţiuni nu l-au ajutat, se poate adresa medicului.” – Avicenna, filosof şi medic arab, sec. X-XI D.C.

 

Cand stim ca este momentul pentru a incepe un program DETOX

Printre semnalele de alarma pe care organismul le trage pentru ca tu sa iti dai seama ca ai nevoie de o cura de detoxifiere sunt: oboseala nejustificata, somnolenta, trezitul greu dimineata, balonarea, tranzit lent, colon iritabil, constipatia, imunitatea scazuta, durerile de cap, nivel scazut de energie, irascibilitate, astenie (atat psihica, cat si fizica), anxietate, nervozitate, lipsa puterii de concentrare, insomnii, un aspect nesanatos al pielii, imposibilitatea de a pierde in greutate, pofta de dulciuri. De aceea este recomandat sa fim proactivi, fara sa asteptam mai intai simptomele.Pentru a vedea schimbari in organismul tau, este recomandat ca dieta de detoxifiere sa fie tinuta 7-10 zile.

”Ideal ar fi sa urmam de doua ori pe an cate un program detox complex, ale carui beneficii sunt incontestabile pentru sanatatea organismului nostru, pentru regenerarea celulara, si de ce nu, pentru silueta. Detox-ul este recomandat si in unele afectiuni cronice precum acnee, psoriazis, constipatie, diabet, artrita, cancer.” – Prof. Dr. Emilian Dobrea, o autoritate in domeniul medical, doctor in medicina, specialist endocrinologie, doctor in medicina biologica si functionala, expert toxicologie, cu o experienta de 40 de ani in domeniu.

 

Rezultatele DETOX-ului

Se curata tractul gastrointestinal, sângele, celulele, limfa, pielea, filtrele organismului (vezica biliara, ficatul, rinichii).
Se schimba culoarea pielii, calitatea părului, a unghiilor. Coloana vertebrală şi articulaţiile vor deveni mai mobile, se va schimba mirosul corpului.

Prin eliminarea plăcii colonice şi a altor toxine din organism, se elimina aprox 3-5 kg (în medie) în greutate, şi câţiva centimetri în talie! Iar asta este doar un bonus pe care corpul il ofera pentru ca avem grijă de el, pe lângă mai multă energie, poftă de viaţă şi un aspect de om mai tânăr cu 5-10 ani

 

Etapele unui program DETOX INFRAFIT de la A-Z

 

ETAPA 1 – PRE-DETOX

Aceasta etapa  reprezinta pregătirea organismului pentru purificare si dureaza intre 3-7 zile, in functie de stilul alimentar si de viata al fiecaruia. În această etapă, organismul este pregatit treptat, pentru perioada de detoxifiere propriu-zisa. In aceasta etapa nutritia este de tip raw-vegan, NU se consuma alcool, cafea, proteina animala, alimente procesate, fainoase.  In aceasta etapa organismul este ajutat să spele depunerile de deşeuri din celule şi spaţiile interstiţiale şi să le adune pe mucoasele intestinale, pentru a fi înlăturate în continuare in etapa a doua.

 

ETAPA 2 – DETOX

Aceasta etapa reprezinta perioada de DETOX propriu-zis si este şi cea mai importantă etapa, pe parcursul careia este recomandata doar hrana lichida. Poate dura intre 5-12 zile in functie de obiectivele fiecaruia, de starea sanatatii si de sfatul medicului.

In aceasta etapa, organismul este supus unor serii de procedee si terapii cu rol de eliminare rapida si eficienta a toxinelor din colon, ficat, rinichi, plamani, piele, sistem limfatic, glande sudoripare, dar si unor procedee de regenerare celulara, de accelerare metabolica si detoxifiere emotionala.

In paralel cu aceasta purificare interna a organismului prin terapii, se consuma doar hrana lichida, adica sucuri din legume obtinute prin presare la rece. Consumul acestor sucuri in perioada de detoxifiere are rolul de a aduce in organism o “explozie” de minerale, vitamine, antioxidanti si oligoelemente care, in lipsa toxinelor eliminate prin terapii, sunt absorbite 100% si sprijina vindecarea si regenerarea celulara.

Cocktailurile din legume INFRAFIT contin o combinaţie unică de fibre naturale, care în combinaţie cu apa îşi măresc volumul şi pot absorbi o cantitate de substanţe (toxine, deşeuri) de 40 de ori mai mare decât masa acestora. În amestec cu apa alcalina, aceste fibre pătrund în tractul gastrointestinal şi îşi măresc volumul, umplând toate spaţiile şi absorbind toate depunerile ca un burete, eliminându-le apoi din organism prin procedeul de hidrocolonoterapie. Ca rezultat, vei elimina  minimum 3-5 kg de deşeuri, mucus, toxine, care îţi otrăveau organismul, creând predispoziţii pentru apariţia multiplelor afecţiuni.

Hrana lichida oferă organismului toţi nutrienţii de care are nevoie in această perioadă, ceea ce duce la reducerea senzaţiei de foame. Programul conţine plante naturale antiparazitare şi culturi probiotice, care pot suprima activitatea paraziţilor şi vor susţine microflora intestinală în timpul purificării.

Atentie insa!!! A consuma doar sucuri, nu inseamna detox.

Ba din contra, in lipsa terapiilor de curatare a organelor interne, mai alea a colonului,  toxinele pot fi recirculate in organism, dat fiind faptul ca, in 48 de ore de la trecerea pe alimentatie lichida,  sistemul digestiv intra in repaos total adica miscarile intestinale sunt aproape insignifiante.
Dat fiind ca majoritatea bolilor pleaca din acumularea in exces a toxinelor in colon, tesut adipos, ficat, rinichi etc. de acolo trebuie sa inceapa si curatarea organismului. Eliminarea acestor toxine NU poate fi facuta doar prin consum de hrana lichida. (sucuri)

 

ETAPA 3 – POST-DETOX

Aceasta etapa reprezinta revenirea la masticatie si la alimentatia normala, si dureaza intre 3-5 zile. Are loc treptat, sub supervizare si debuteaza cu nutritie de tip raw vegan si sucuri care contin si fructe in aceasta etapa. Este important sa consumam alimente “light” si sa fim atenti la modul in care le combinam, pentru a nu soca organismul.
In aceasta etapa se restabileste microflora intestinala, reincepem sa mancam si redeclansam procesul de digestie.
La sfârşitul acestei etape, procesul de purificare este finalizat si este complet.

 

Simptomatologie in DETOX

Efectele unui program detox se regasesc imediat asupra sanatatii, dar si a siluetei si aspectului pielii.

Cresc considerabil nivelurile de imunitate si energie, se curata sangele, scade colesterolul, creste oxigenarea celulara, procesul de regenerare este accelerat, iar aciditatea din organism este inlocuita cu un mediu alcalin, ceea ce creaza un teren biologic care nu mai este predispus bolilor.

In plus, in urma detox-ului se elimina retentia hidrica din organism, se reduce semnificativ atat grasimea din jurul organelor, cat si masa de tesut adipos si se pierd cca 1-1,5 kg pe zi.

Organismul se curata de efectele pe care stilul alimentar deficitar, poluarea, consumul de alcool, etc, le-au exercitat asupra acestuia. Deoarece corpul tau se canalizeaza in mod canibalic pe celulele bolnave si pe grasime, toxinele sunt eliberate in sange si te pot determina sa ai simptome precum cele ale racelii sau indigestiei. Nu te teme insa. Aceasta perioada este scurta si va dura doar 1-2 zile. Nu te resemna. Este natural sa gandesti ca a te simti astfel este un indiciu ca ar fi de recomandat sa renunti la programul detox, la sucuri si terapii.

Stii cum se spune: “mai bine afara decat inauntru”. Cu cat ai mai multe toxine in corp, cu atat te simti mai rau. Asadar aceia care au urmat PRE-DETOX ul ca la carte, nu vor avea astfel de stari. Pentru restul …va fi nevoie de putina putere.

Starea de satisfactie si bucurie sunt coplesitoare si cresc nivelul de endorfina, curata si imbunatatesc functia creierului si fiecare celula din corp, toate acestea rezumandu-se la a te simti mai bine decat te-ai simtit in ultimii ani,…sau vreodata!

Persoanele care au rezerve de grasime vor fi fericite deoarece toxinele sunt depozitate in grasime si vor fi consumate ca un combustibil.

Pe masura ce progresezi in procesul de curatare, corpul tau se misca in directia vindecarii ranilor vechi. Capacitatea corpului de a se vindeca este legata direct de stilul de viata.

 

DETOX – PRIMUL STADIU (Zile 1- 2)

In timpul acestei cure nivelul zaharului din sange va scadea sub 70 mg/dl. Corpul tau va transforma glicogenul din ficat in glucoza, care ulterior va fi eliberata in sange cu scopul de a recupera nivelul normal de zahar. Dupa circa 12 ore corpul isi va reduce rata metabolizei de baza, respectiv va diminua presiunea din sange, glicogenul fiind preluat din muschi. Corpul face acest lucru pentru a mentine nivelul de energie. Majoritatea oamenilor simt beneficiile curatarii juicy detox inca din prima zi deoarece nivelul de energie si alerta cresc, desi in cazul in care regimul precede procesul de curatare, este posibil sa te simti usor slabit in prima faza, insa nu va dura mai mult de 3 zile.

 

DETOX – STADIU DOI (Zile 3 – 7)

Faza doi consta intr-o curatare interna si o vindecare a intregului organism. Cu un tract digestiv aproape inactiv, activitatea sistemului imunologic si cea a celulelor albe va creste considerabil.
Corpul tau se va alimenta cu energie in urma acestui proces din depozitele de grasime si celulele toxice. Acestea sunt reduse pentru a furniza glicerol moleculelor din gliceride pentru ca apoi acestea sa fie transformate in glucoza. Colonul tau este de asemenea supus unui proces de curatare si orice aspect impactat va fi diminuat. Irigarea de colon poate indeparta rapid resturile nedigerate de mancare ramase in intestin. Dorinta ta de a manca ar trebui sa fie acum estompata.

Nivelul tau de energie este ridicat, ai o piele stralucitoare si o burtica mai plata.

 

DETOX – STADIU TREI (Zile 8-14)

Acest stadiu reprezinta o vindecare continua. Capacitatea corpului de a se vindeca s-a imbunatatit considerabil iar activitatea accelerata din celulele albe semnifica acum cautarea unor rani care anterior nu au fost vindecate complet insa acum sunt reparate. In aceasta faza ar trebui sa simti nivelul de energie ridicat, asociat cu o minte clara si ascutita. Acum culegi roadele acestui program!