EnglishFrenchGermanItalianRomanian

Beneficiile coajei de Psyllium

Psyllium este o sursa de fibre si reduce apetitul fara a stimula sistemul nervos; este o abordare de departe mai solida decat diverse formule precum herbalife sau metabolife. Psyllium este coaja unei seminte de banana, utilizata in scopul controlului greutatii si al sanatatii intestinale generale. Contine o fibra spongioasa care reduce apetitul, amelioreaza digestia si […]

Psyllium este o sursa de fibre si reduce apetitul fara a stimula sistemul nervos; este o abordare de departe mai solida decat diverse formule precum herbalife sau metabolife.

Psyllium este coaja unei seminte de banana, utilizata in scopul controlului greutatii si al sanatatii intestinale generale. Contine o fibra spongioasa care reduce apetitul, amelioreaza digestia si curata sistemul, devenind alegerea excelenta a unei diete sanatoase. Psyllium este varianta fibrei carente in dietele sarace in carbohidrati. Fiecare 100 grame de psyllium inseamna 71 grame de fibra solubila; o cantitate similara de tarate de ovaz ar contine 5 grame de fibra solubila. Recent s-a descoperit ca fibra solubila isi pune amprenta in mod unic asupra metabolismului. Incearca una sau doua tablete, cu jumatate de ora inainte de mese. Planta confera o senzatie de satietate utila inainte de mese. Psyllium este una dintre plantele cele mai eficiente in controlul greutatii.

Psyllium a fost ulitlizat de asemenea ca tratament al sindromului colon iritabil (o tulburare legata de stres cu accese alternate de diaree si contipatie). Deoarece produce miscari lente ale colonului cu scaun moale, Psyllium este indicat pacientilor cu fisuri anale (fisuri in jurul anusului) si hemoroizi si este recomandat in urma interventiilor anale sau rectale, pe perioada sarcinii sau ca tratament secundar in cazul anumitor tipuri de diaree.

Psyllium abosarbe o cantitate semnificativa de apa in timpul tractului digestiv, in consecinta induce un scaun moale si in aceste conditii o evacuare facila. Psyllium are efecte suplimentare la nivelul surselor de fibre care induc flatulatie sau balonare. Poate fi recomandat de catre un medic in facilitarea scaunului moale si reducerea durerii asociate hemoroizilor.

In urma studiilor si a rapoartelor clinice s-a constatat ca psyllium poate induce senzatia de satietate si reduce accesele de foame. Ca atare introducerea psyllium-ului si a altor surse de fibre in dieta poate determina pierderea in greutate.
Pentru cei care doresc sa amelioreze digestia si tractul intestinal, o singura tableta pe zi este suficienta.