EnglishFrenchGermanItalianRomanian

Ce este aromaterapia?

 

AROMATERAPIA reprezintă arta și știința folosirii uleiurilor esențiale pure. Cunoscută din antichitate, aromaterapia este astăzi o ramură a medicinei naturale și complementare, care se dovedește a fi atât preventivă, cât și curativă.

Cunoscută și drept terapia cu uleiuri esentiale, aromaterapia are ca scop echilibrarea organismului în întregul său și obținerea armoniei între corp-minte-spirit. Prin aromaterapie, se caută unificarea proceselor fizice, psihice și spirituale, pentru a spori capacitatea înnăscută a organismului de regenerare și vindecare.

Aromaterapia înseamnă mai mult decât doar aplicarea uleiurilor esențiale, ea face parte dintr-un regim de vindecare holistic, care implică mai mult căutarea și adresarea cauzelor principale ale unei boli, mai degrabă decât tratarea simptomelor acesteia, și trezirea abilității naturale a organismului de a se vindeca și de a-și redobândi echilibrul.

 

Beneficiile aromaterapiei:

– asupra fizicului: ameliorează simptomele din afecțiuni ca dureri de cap, dureri musculare, indigestie, balonare, diaree, constipație, cistite, artrită, reumatism, afecțiuni ale pielii și părului, infecții și inflamații de orice fel, sinuzite, laringite, tuse, astm, alergii, bronșite și bronșiolite, răceală și gripă, etc.
– asupra mentalului și emoționalului: stres, frici, șocuri emoționale, agitație, depresie, epuizare, insomnie, iritabilitate, lipsă de concentrare, gelozie, furie, memorie slabă, teamă, tristețe, etc.

Specialistii  centrului Infrafit, au dezvoltat programe specifice in care combina aromaterapia cu diverse alte metode de tratament si terapie ( terapii anti stress, terapii ptr controlul greutatii, masaj, acupunctură), precum și cu medicina clasică si biologica (metode de regenerare a organismului, terapii energetice) , pentru a conduce organismul spre sănătate și vitalitate. De asemenea, este important de reținut că, pentru a dobândi ”vindecarea totală”, trebuie luați în considerare și alți factori, precum dieta, stilul de viață, modul de gândire.

Cheia obținerii de rezultate optime cu ajutorul aromaterapiei o constituie folosirea de uleiuri esențiale pure, de calitate superioară (fără ingrediente sintetice, solvenți, alcool, ulei vegetal adăugat).