Nivelul pH-ului din sange poate fi cheia vietii sau a mortii

Baza pH-ului din sange si Echilibrul Acid / Alcalin

Nivelul pH-ului din sange poate fi cheia vietii – sau a mortii.

Beneficiile Dietei Alcaline – Cele 5 Semne

Exista multe beneficii ale dietei alcaline. Excesul de aciditate din corp poate degenera in probleme de sanatate cronice iar o dieta alcalina ajuta la prevenirea acestor tulburari. Simptomele unei diete hiperacide includ stare de oboseala, gingivita si probleme ale dintilor, ori o predispozitie de imbolnavire frecventa, durere, inflamatie sau imbatranire prematura. In cazul in care prezinti vreunul dintre aceste simptome, informeaza-te cu privire la beneficiile unei diete alcaline.

Nivel de Energie imbunatatit

Functionarea corecta a celulelor este esentiala pentru nivelul de energie general al oricarei persoane. Daca celulele nu sunt sanatoase, nu vor fi eficiente in a mentine si transfera oxigenul in interiorul corpului. Aceasta poate avea ca rezultat stare de oboseala generala sau lipsa de energie. De asemenea pH-ul corpului poate afecta abilitatea unei celule de a produce adenozina trifosfat (ATP), un element important pentru nivelul de energie din corp. Acest proces se desfasoara in mod normal in mitocondria celulei. Daca nivelul pH-ului din corp este prea acid, procesul nu se desfasoara adecvat.

Dinti si Gingii mai Sanatoase

Atunci cand pH-ul din corp este prea acid, in cavitatea bucala exista de asemenea o aciditate ridicata. Din nefericire hiperaciditatea din cavitatea bucala favorizeaza dezvoltarea cu rapiditate a bacteriilor. Bacteriile la randul lor pot cauza o serie de probleme precum gingivita sau respiratia urat mirositoare. Un nivel ridicat de aciditate si bacterii in cavitatea bucala va spori sansele de declin a sanatatii dintilor. Numeroase persoane remarca o ameliorare a sanatatii orale in urma unui program alcalin. 

Imbunatatirea Functiei Imune

Atunci cand celulele sunt sanatoase, sunt capabile efectiv sa absoarba substantele nutritive necesare. Celulele sanatoase ajuta de asemenea la eliminarea deseurilor. In cazul in care celulele se deterioreaza, isi pierd din eficienta la nivelul functiilor. Ca o consecinta organismele infectioase au sanse mari de a afecta aceste celule. Daca pH-ul este excesiv de acid, celulele nu sunt in masura sa functioneze la nivel optim. Din acest motiv o persoana este predispusa bolilor, infectiilor sau chiar tumorilor, asadar iata efectele dietei acide versus cea alcalina.

Reducerea Durerii si a Inflamatiilor

Magneziul este unul dintre mineralele pe care coropul le utilizeaza in vederea controlarii aciditatii excesive. Daca urmezi un regim cu un efect acid, corpul este constrans sa utilizeze mai mult magneziu pentru a-l neutraliza. Totusi magneziul este o substanta nutritiva utila in corp care sprijina totodata functiile tesuturilor si ale articulatiilor. Supunandu-te unui regim cu efect alcalin asupra corpului, versus cel acid, corpul tau va beneficia de mai mult magneziu de care se va folosi pentru a reduce durerea si inflamatia la nivelul tesuturilor si articulatiilor.

Incetinirea Imbatranirii

Atunci cand celulele se afla intr-un mediu acid, functionarea lor este mai putin eficienta. Acesta poate reprezenta un impediment in capacitatea celulei de a se regenera singura, ceea ce inseamna imbatranire prematura. Imbatranirea prematura poate aparea si atunci cand celulele nu se alimenteaza cu oxigen suficient sau cand nu se pot debarasa de toxine. Un regim alcalin poate preveni aceste scenariu. O functionare optima a celulelor inseamna un look intinerit. In plus, ca o valoare adaugata, o dieta alcalina te va ajuta in mentinerea unei greutati echilibrate.

Forma Acida si Alcalina

Corpul uman este in principal alcatuit din apa; ca atare el este un mediu ce trebuie sa fie mentinut astfel incat sa functioneze corespunzator. PH-ul din sange, o abreviere de la potentialul de hidrogen, este mentinut in mod ideal prin aportul de alimente cu efect sanatos asupra corpului si eliminarea alimentelor negative, care pot influenta pH-ul. Asemenea alimente sunt clasificate ca alcaline sau acide. Deseurile acide sunt doar produse secundare sau procese metabolice normale. Cu cat exista mai mult reziduu acid, cu atat corpul necesita mai mult reziduu alcalin din celule pentru a-l neutraliza pe cel acid.

Atunci cand in urma unei hiperaciditatii eliminarea este compromisa, intervine maladia.

In acest caz alege Neutru— mentine valoare peste “7

Intr-o situatie de dezechilibru, nivelul pH-ului nu este doar negativ, ci chiar nociv. Nivelul standard al pH-ului din sange se incadreaza intre 7.35 si 7.45. Partile din corp anorganice, macronutrienti precum: calciul, magneziul, potasiul, sodiul si sulful, sunt cele care determina aciditatea si alcalinitatea din corp. Deseurile metabolice pe care corpul le produce si pe care le evacueaza, printr-o serie de procese, sunt acide. Este esential a nu impiedica aceste procese prin influentarea in mod negativ a pH-ului din sange. 

Consuma pentru a Trai sau a Nu trai

Alimentele alcaline actioneaza pentru a reduce nivelul de aciditate din corp, in timp ce alimentele acide contribuie la cresterea considerabila a acestuia. Alimentele alcaline includ iaurt organic si miere, fructe, boabe si verdeturi, nuci, migdale si seminte de pin. Seria de alimente acide cuprinde, insa nu se limiteaza, la carnea rosie, alcool, cafea, branzeturi, paste, paine, orez alb si zahar rafinat sau ciocolata. Aceste alimente, si implicit aciditatea, sunt asociate cu o serie de conditii precum cresterea in greutate, probleme de respiratie, constipatie, in ultima instanta, pancreatita. Conform cercetarilor s-a demonstrat ca o aciditate prelungita degenereaza in cresterea producerii celulelor albe si diminuarea celor rosii. In plus complacerea intr-o asemenea stare poate conduce la aparitia celulelor maligne sau a cancerului.

O stare de Alcalinitate

Surprinzator este faptul ca doar o deviere usoara de la regula poate fi riscanta. 10% din nivelul acidului, sub 7, poate fi extrem de nociv. Cu atat mai surprinzator este insa modul in care o asemenea situatie poate fi evitata. Chiar un regim ce contine o treime din alimentele acide, ceea ce inseamna ca restul de 70% consta in alimente alcaline sau relativ alcaline, pot face subiectul unei stari de sanatate discutabile. Conform cercetarilor o hiperaciditate cronica reprezinta mediul favorabil maladiei, in timp ce un nivel echilibrat al pH-ului mentine celulele sanatoase. 

Plan de Dieta Alcalina – Punctele unei Diete Alcaline Perfecte

Fara a face referire la dieta alcalina, medicii si nutritionistii ne recomanda sa consumam fructe si legume si sa renuntam la alimentele procesate, la carne si la dulciuri pentru o stare de sanatate optima. In esenta ne sugereaza sa consumam alimente alcaline si sa reducem cantitatea de mancaruri acide.

Cate alimente alcaline este recomandabil sa consumam?

Ce cantitate de mancare alcalina este necesar sa ingeram si ce cantitate din cea acida sa evitam? Fireste ca pentru a verifica nivelul pH-ului este necesar sa se consulte un medic. Daca doresti sa masori singur, poti aseza o hartie de turnesol sub limba. Culoarea hartiei variaza in functie de nivelul aciditatii din saliva, urmand apoi sa compari culoarea rezultata cu parametrii standard.

Anumiti medici sau persoane fara pregatire medicala, pot efectua o astfel de analiza in fata ta. Testul consta in recoltarea catorva picaturi de sange, pozitionarea acestora pe o lama si analizarea lor prin intermediul sticlei sau a unui microscop conectat la un monitor.

Semne de aciditate

Exista semnale care te atentioneaza cata carne si cate dulciuri trebuie reduse. Aceste semnale dureroase apar sub urmatoarele forme: crestere in greutate, dureri ale articulatiior, indigestie, digestie lenta (transit digestiv neregulat si crampe intestinale), stare de oboseala, slabire musculara, probleme de tract urinar, gingivita, pietre la rinichi, osteoporoza si probleme dermatologice. Daca ai minim trei dintre aceste simptome, este timpul sa te supui unei diete alcaline.

Ce ar trebui sa consumi

Nu uita ca un regim alcalin nu inseamna ca vei consuma doar produse alcaline, ci ca 80% din alimentele ingerate se incadreaza in categoria produselor alcaline. In momentul in care pH-ul s-a echilibrat, vei putea reduce dieta alcalina la aproximativ 65%.

 O dieta alcalina consta intr-o serie de mancaruri si alimente, in special fructe, legume si radacinoase. Ea include de asemenea nuci, seminte, condimente, fibre. Bauturile alcalinizate, precum apa de izvor sau ceaiul verde, sunt elemente esentiale ale acestui regim. A se evita mancarea procesata si artificiala, cofeina, zaharul alb si faina alba daca este posibil, insa nu va sfiiti sa consumati unt natural. In scopuri de gatit utilizati doar ulei virgin de masline, ulei de cocos si de avocado.

Aceste sugestii sunt descurajante daca luam in calcul regimul American ce include carne, lactate, grasimi saturate, zahar, alcool si cofeina. Acestea pot produce deseuri acide in corp care inevitabil vor deveni mediul perfect de dezvoltare a ciupercilor, mucegaiului, bacteriilor si virusurilor. Pe masura ce imbatranesti un exces de acid in corp poate avea consecinte adverse precum cresterea in greutate, alergii, stare de oboseala, diabet, probleme cardiace sau cancer.

Principiul ce sustine dieta alcalina, cunoscut sub numele de dieta alcalina cenusie, se bazeaza pe crearea unui echilibru al starii de sanatate dintre acid si alcalin in sistemul nostru si nu eliminarea acestora impreuna. Nu exista cai ocolitoare, spre deosebire de alte regimuri ce incurajeaza infometarea extrema in scopul atingerii obiectivelor dorite.

Principiul nu este ancorat pe regimul extrem sau pe consumul de alimente grele, ci mai degraba pe consumul moderat de alimente. In acest sens o dieta alcalina incurajeaza sanatatea oamenilor care o adopta.