Despre pH-ul din sangele uman

PH-ul din sangele uman ar trebui sa fie usor alcalin (7.35 – 7.45 ).

Valorile situate sub sau peste aceste standarde inseamna boala.

Un pH de 7.0 este neutru. Un pH sub 7.0 este acid. Un pH peste 7.0 este alcalin.

Un pH acid poate deriva dintr-un regim acid, stres emotional, supraincarcare toxica si/sau reactii imune sau orice alt proces care priveaza celulele de oxigen si substante nutritive. Corpul se va stradui sa compenseze pH-ul acid prin utilizarea mineralelor alcaline. In cazul in care regimul nu contine minerale suficiente pentru a compensa, in celule vor aparea acizi.

Un echilibru acid va: micsora abilitatea corpului de a absoarbe minerale si alte substante nutritive, va scadea producerea de energie in celule, va reduce capacitatea acestuia de a elimina metalele grele, va facilita dezvoltarea tumorilor si va expune organismul oboselii si bolii. Un pH cu valoarea de 6.9, fiind usor acid, poate induce stare de coma sau chiar deces.

Acidoza, extrem de comuna in societatea noastra, este datorata in principal dietei americane, care este excesiv de acida deoarece se bazeaza pe produse animale precum carne, lapte, oua si lactate, si mai putin pe produsele alcaline, respectiv legume proaspete. In plus consumam de asemenea alimente acide procesate, cum ar fi faina alba si zaharul, cat si bauturi acide precum cafeaua si bauturile racoritoare. Utilizam medicamente in exces iar ele sunt acide; utilizam de asemenea indulcitori artificiali, ceea ce inseamna otrava si hiperaciditate. Lucrul cel mai indicat pentru a corecta excesul de acid din corp este sa ne curatam prin intermediul unei diete si al unui stil de viata corespunzator.

  • In sensul unei sanatati optime, va fi necesar ca dieta sa contina 60% alimente alcaline si 40% alimente acide.
  • In sensul recuperarii unei stari de sanatate optime, va fi necesar ca dieta sa contina 80% alimente alcaline si 20% alimente acide.

In linie generala alimentele alcaline includ: majoritatea fructelor, legume verzi, mazare, fasole, linte, condimente, ierburi, seminte si nuci.
In linie generala alimentele acide includ: carne, peste, pui, oua, seminte si legume.