Ce este DETOX-ul de la A-Z?

Detoxificarea organismului înseamnă eliminarea din organism a deşeurilor toxice acumulate prin funcţionarea acestuia şi restabilirea unui mediu intern corect la nivelul tuturor ţesuturilor.

Procesul de detoxifiere a organismului are efecte pozitive extraordinare asupra stării de sănătate. Totuşi, detoxifierea este cea mai eficientă atunci când este făcută preventiv, înainte de apariţia bolii în organism.

DETOX-ul, prin terapiile specifice curata colonul, organele filtru şi mediile interne.
Toti suntem obisnuiti sa ne spalam zilnic pe faţă, pe maini, pe corp – cu alte cuvinte pe exteriorul corpului nostru. La fel de important să ne spalam interiorul corpului pe cât este de important să ne spalam in exterior.
Spălatul corpului prin exterior  ajută la pastrarea frumusetii si atractivitatii. Spalatul corpului pe interior ajuta să ramanem sanatosi până la vârste înaintate, să avem mai multă energie, o imunitate optima, să fim feriti de boli, să radiem o anumită lumină interioară pe care un corp bine îngrijit o are.

DETOX-ul opreste apariţia bolilor, degradarea corpului, lipsa de vitalitate şi îmbătrânirea prematură. Creste vitalitatea, imunitatea si energia.

„Orice tratament, chiar şi masajul sau acupunctura, trebuie începute cu o curăţare a organismului. În caz contrar vom comasa toxinele în adâncurile celulei. Se va manifesta un efect temporar, dar mai devreme sau mai târziu, boala va reveni dar într-o formă multiplă”  Ayurveda, cea mai veche medicina

De ce este DETOXIFIEREA importanta ?

Ca orice alt mecanism din natură, prin funcţionarea sa, organismul uman produce anumite reziduuri care trebuie eliminate periodic pentru a asigura buna sa funcţionare.

Mai mult decat atât, în perioada actuală datorită alimentaţiei supraprocesate şi „îmbogăţite” cu o gamă largă de substanţe chimice, datorită pesticidelor care ajung în alimentele pe care le consumăm, datorită poluării, organismul nostru este încărcat suplimentar în mod continuu cu substanţe toxice care îi dăunează.

Majoritatea bolilor se datorează acumulării continue de toxine şi deşeuri în corp. Acestea modifică mediile interne ale organismului şi duc la un proces de îmbătrânire accelerată şi apariţia a numeroase boli.

Organele interne curatate in timpul DETOX ului

Organismul uman are în compunere “filtre biologice” mari precum ficatul, rinichii, pielea, plămânii, intestinul gros şi subţire.

Untitled11

Untitled16

Este firesc ca ele să se poată  îmbâcsi, creând  astfel mari probleme organismului şi mărind substanţial platforma de formare a bolilor.

Toxicitatea colonului este asociată cu: constipație, diaree, probleme de piele, riduri, iritabilitate, incapacitatea de a slăbi, insomnii, hipertensiune, slăbirea inimii, dureri de cap, tulburări mentale, artrite, abdomen umflat, hemoroizi, respiraţie grea, respirație urât mirositoare(halitoză), hipoglicemie, depresie, oboseală, slăbiciune, probleme de prostată, probleme menstruale, foame, gaze, miros urât al corpului, celulită (apare datorită depozitării de toxine între țesuturile conective), rigiditate şi dureri articulare, etc.

 • Foto 1. Astfel arată un intestin normal al unei persoane de 35-40 de ani, dacă nu a fost curăţat niciodată. (Aceasta este o fotografie reala, realizată prin colonoscopie.)
 • Foto 2: Astfel arată un intestin normal al unei persoane de 35-40 de ani, dupa un program DETOX complex in clinica Infrafit. (Aceasta este o fotografie reala, realizată prin colonoscopie.)

Untitled13

Toate acestea nu se pot trata medicamentos, este necesar să eliminăm murdăria energetică şi fizică din organism şi să ne restabilim.

Pentru a purifica organismul la nivel celular şi pentru a purifica tractul gastrointestinal, sângele, limfa, rinichii, ficatul vezica biliară, pielea sunt foarte importante două condiţii: hrana lichida si terapiile de curatare a organelor interne.

„Dacă omul s-a îmbolnăvit, primul lucru pe care trebuie să-l facă este să renunţe la mâncarea solida. Al doilea: să urmeze proceduri de curăţare a intestinului. Al treilea: să-şi schimbe alimentaţia şi să spele „sistemele de drenare ale organismului” (sistemul limfatic, renal şi tractul gastrointestinal). Şi, dacă toate aceste acţiuni nu l-au ajutat, se poate adresa medicului.”

Avicenna, filosof şi medic arab, sec. X-XI D.C.

De ce este atât de important sa ne curatam organele interne ?

Dacă corpul nostru ar deveni transparent şi ne-am uita înăuntru, am înţelege îndată cauza stării noastre de sănătate.
Mulţi dintre noi ar vedea în cavitatea lor abdominală, mai ales în partea inferioară a abdomenului, o acumulare de mase mucoase de formă sticloasă.

Unii ar fi şocaţi de modul în care arată ficatul lor, împănat cu pietricele de diferite dimensiuni şi culori şi impurificat cu o masă cătrănită. La mulţi rinichii ar fi astupaţi cu nisip, iar la alţii cu pietre. Plămânii plin de mucus, iar honurile nazale la unii, pline cu puroi.

Oamenii în vârstă de 40 de ani ar observa că până la 1/3 din celulele lor au îmbătrânit şi nu-şi mai pot exercita funcţiile. O parte dintre ele au şi murit şi prin descompunerea lor otrăvesc organismul. Un miros specific îmbătrânirii, demonstrează aceasta.

În afară de aceasta ar observa depuneri în articulaţii, ligamente etc. , fapt care i-ar mira foarte mult.

Majoritatea ar putea vedea pe pereţii intestinelor lor 5-10 kg de mase fecale şi /sau 1-2 litri de masă mucoasă, de culoare brună asemănătoare cu algele marine, în care s-au adăpostit paraziţii. Pe pereţii colonului ar observa excrescenţe asemănătoare cu meduzele sau ciupercile. Aşa arată polipii.

Toxicitatea colonului este asociată cu: constipație, diaree, probleme de piele, riduri, iritabilitate, incapacitatea de a slăbi, insomnii, hipertensiune, slăbirea inimii, dureri de cap, tulburări mentale, artrite, abdomen umflat, hemoroizi, respiraţie grea, respirație urât mirositoare(halitoză), hipoglicemie, depresie, oboseală, slăbiciune, probleme de prostată, probleme menstruale, foame, gaze, miros urât al corpului, celulită (apare datorită depozitării de toxine între țesuturile conective), rigiditate şi dureri articulare, etc.

CONTRAINDICATII in DETOX:

 • ulcer duodenal sau gastric
 • ocluzie intestinală
 • sarcina si alaptare
 • interventie chirurgicala abdominala recenta (1-2 luni)

Rezultatele DETOX-ului

Se curata tractul gastrointestinal, sângele, celulele, limfa, pielea, filtrele organismului (vezica biliara, ficatul, rinichii).
Se schimba culoarea pielii, calitatea părului, a unghiilor. Coloana vertebrală şi articulaţiile vor deveni mai mobile, se va schimba mirosul corpului.

Prin eliminarea plăcii colonice şi a altor toxine din organism, se elimina aprox 5 kg (în medie) în greutate, şi câţiva centimetri în talie! Iar asta este doar un bonus pe care corpul il ofera pentru ca avem grijă de el, pe lângă mai multă energie, poftă de viaţă şi un aspect de om mai tânăr cu 5-10 ani

Cât de des se face detoxifierea organismului?

Este recomandat un program de detoxifiere complex de două ori pe an, de exemplu în posturile Paştelui şi Crăciunului.

Cum pot să păstrez ceea ce am obţinut?

 • Cultivă o atitudine pozitivă faţă de viaţă. Fii recunoscător, roagă-te, relaxează-te, meditează, găseşte o metodă care să te ajute să îţi detoxifici şi mintea şi să îţi aducă echilibru emoţional. Mintea şi corpul sunt strâns interconectate şi orice stare mental-emoţională negativă are ca efect acidifierea corpului si producerea de toxine în exces;
 • Odihneşte-te suficient. Pentru majoritatea oamenilor un interval de 7-9 ore de somn pe zi este ideal;
 • Culcă-te devreme. Ideal ar fi ca la orele 22.00 să fii în pat. Chiar dacă nu vei reuşi asta zilnic, măcar fă-o de câte ori poţi. Intervalul dintre orele 22.00 – 24.00 este cel în care corpul tău se reface şi se reîncarcă cu energie cel mai mult, cu condiţia să dormi în acel interval;
 • Fă exerciţii fizice regulat. Aleargă, lucrează cu greutăţi sau cu greutatea corpului (flotări, genuflexiuni, abdomene, etc.). Toate acestea pun sângele şi limfa în mişcare şi ajută la eliminarea toxinelor acumulate în ţesuturi;
 • Introdu în dieta ta alimente cât mai puţin procesate: fructe crude, legume crude,  fructe uscate (stafide, smochine, curmale, caise), cereale integrale, nuci, seminţe (neprăjite), alune(neprăjite), ulei de măsline presat la rece;
 • Elimină cât de mult poţi din alimentaţia ta alimentele prajite, conservate sau afumate, alimentele care conţin E-uri (coloranţi, conservanţi şi alţi amelioratori), carnea şi mezelurile procesate industrial, dulciurile pe bază de zahăr rafinat, pâinea albă, produsele de patiserie, pastele din făină albă, zahărul rafinat, uleiul rafinat;
 • Ia ultima masă a zilei până cel târziu la orele 19.00. Dacă după această oră îţi este foame, mănâncă un fruct sau bea un suc de fructe;
 • Consumă cu moderaţie alcool, cafea, tutun şi băuturi răcoritoare sintetice  (asta doar în cazul în care deja o faci, dacă nu, nu e cazul să începi acum J). Toate acestea sunt surse de acidifiere a organismului;
 • Respectă regulile de mai sus 90% din timp, iar în 10% din timp răsfaţă-te. Dacă vei incerca să respecţi 100% regulile unei vieţi sănătoase, vei sfârşi frustrat (ă). Cei 10% îţi permit să ai momente în care nu ţii cont de regulile de mai sus, fără să pierzi beneficiile unui mod de viaţă sănătos şi fără să te învinovăţeşti pentru că nu eşti perfect (ă).