Care sunt cauzele bolilor

Ar trebui sa existe o anumita logica in abordarea oricarui tip de boala cronica, fie ca este vorba de o migrena cronica sau de cancer. Cei mai multi oameni sunt de acord ca este important sa identifici si sa elimini CAUZELE bolii inainte de a incerca s-o tratezi.

Cei mai multi medici sunt mai interesati in etichetarea simptomelor, adica in diagnostic, apoi in recomandarea medicamentelor, a chirurgiei, pentru suprimarea simptomelor. In cele mai multe cazuri aceste lucruri pot fi realizate, insa daca simptomele persista, este doar o chestiune de timp pana la recidiva, adica pana cand apar altele, mai grave decat cele initiale. De-a lungul timpului acest proces duce la un proces continuu de degenerare si cronicizare.

La Centrul Infrafit suntem interesati in identificarea si eliminarea acestor cauze deoarece suntem incredintati ca acesta este singurul mod de a trata cu succes pacientii, nu numai simptomele. La urma urmei, o boala reala are multe cauze, nu doar simptome.

Tratamentele Centrului Infrafit se bazeaza pe urmatoarele concepte:

  • Bolile cronice, inclusiv tumorile, nu se dezvolta intr-un corp sanatos cu un sistem de aparare sanatos, cu posibilitati de refacere si functii de reglare.
  • Bolile cronice, inclusiv cancerul, sunt sustinute de un mediu intern specific, care le inlesneste dezvoltarea.
  • Acest mediu prolifereaza datorita mai multor cauze si conditii care variaza de la un individ la altul, motiv pentru care este atat de importanta identificarea si eliminarea acestora.
  • De obicei aceste cauze raman cronic active chiar dupa disparitia simptomelor sau prin indepartarea tumorii prin intervenție chirurgicala, radiatie, si/sau chimioterapie. Prin urmare, procentul de recurenta este ridicat.
  • Programul de tratament Infrafit acorda o importanta egala eliminarii tumorii in sine si cauzelor si conditiilor care au condus la tendinta organismului de a dezvolta tumori maligne.

Ca analogie, ne putem gandi la un gradinar care priveste un copac cu frunze galbene si se gandeste ce e de facut. Daca ar folosi o foarfeca sa taie frunzele galbene din pom, nu face decat sa puna un “leucoplast” simptomelor. Sansele sunt ca in luna urmatoare apara si mai multe.

Abordarea logica ar fi ca gradinarul sa se intrebe care sunt cauzele care au generat frunzele galbene in pom si sa inceapa sa le indentifice: probleme ale solului, ciuperci la radacina pomului, infestare cu paraziti, sol toxic si asa mai departe. Odata ce acestea cauze sunt eliminate frunzele nu se vor mai ingalbeni si pomul se va insanatosi.

Aceasta este abordarea Centrului Infrafit – testam cauzele profunde ale simptomelor si incercam sa intelegem DIN CE MOTIV sufera pacientii de boala diagnosticata. Ceea ce descoperim reprezinta de multe ori o multitudine de factori care au cauzat afectiunea – nu exista niciodata o singura cauza a unei boli cronice.

Unul dintre principalele motive pentru care cei mai multi pacienti se simt din ce in ce mai rau pe masura ce trece timpul, indiferent de ce tratament a fost urmat, este faptul ca factorii cauzatori ai bolii sunt inca prezenti – nu s-a facut niciun efort pentru identificarea lor si nici nu s-a incercat eliminarea lor.

Organismul se poate repara si reconstrui abia DUPA identificarea si eliminarea cauzelor.