Cand stim ca este momentul pentru a incepe un program DETOX

Cand stim ca este momentul pentru a incepe un program DETOX

Nu mai este o noutate pentru nimeni ca cea mai buna perioada pentru detoxifiere este primavara. Motivul este simplu: organismul incearca sa se recupereze dupa perioada de iarna, cand nu a avut parte nici de prea multa miscare in aer liber si nici de o alimentatie prea bogata in fructe si legume, ba din contra.

Pe langa faptul ca te ajuta sa scapi de toxinele din intestine, o cura de detoxifiere te ajuta sa pierzi kilogramele in plus si sa iti imbunatatesti digestia.

Pentru a vedea schimbari in organismul tau, este recomandat ca dieta de detoxifiere sa fie tinuta 7-12 zile.

”Ideal ar fi sa urmam de doua ori pe an cate un program detox complex, ale carui beneficii sunt incontestabile pentru sanatatea organismului nostru, pentru regenerarea celulara, si de ce nu, pentru silueta.

Printre semnalele de alarma pe care organismul le trage pentru ca tu sa iti dai seama ca ai nevoie de o cura de detoxifiere sunt: oboseala nejustificata, somnolenta, trezitul greu dimineata, balonarea, tranzit lent, colon iritabil, constipatia, imunitatea scazuta, durerile de cap, nivel scazut de energie, irascibilitate, astenie (atat psihica, cat si fizica), anxietate, nervozitate, lipsa puterii de concentrare, insomnii, un aspect nesanatos al pielii, imposibilitatea de a pierde in greutate, pofta de dulciuri. De aceea este recomandat sa fim proactivi, fara sa asteptam mai intai simptomele.
Detox-ul este recomandat si in unele afectiuni cronice precum acnee, psoriazis, constipatie, diabet, artrita, cancer.”

Prof. Dr. Emilian Dobrea, o autoritate in domeniul medical, specialist endocrinologie, obstetrica – ginecologie, expert in medicina biologica si toxicologie, cu o experienta de 40 de ani in domeniu.