EnglishFrenchGermanItalianRomanian

Beneficiile Clorelei

Clorela este o alga verde unicelulara de apa dulce Clorela a aparut in urma cu 2 miliarde de ani si este prima forma de planta cu un nucleu bine definit. Intrucat clorela este un organism microscopic, a fost descoperita in secolul al IX-lea, numele avandu-si etimologia in limba greaca, “chloros” insemnand verde si “ella” cu […]

Clorela este o alga verde unicelulara de apa dulce

Clorela a aparut in urma cu 2 miliarde de ani si este prima forma de planta cu un nucleu bine definit. Intrucat clorela este un organism microscopic, a fost descoperita in secolul al IX-lea, numele avandu-si etimologia in limba greaca, “chloros” insemnand verde si “ella” cu semnificatia de mic. Intra-devar clorela contine o cantitate considerabila de clorofila, cu mult superioara oricarei alte plante.

Este considerata fortificanta in sistemul imunitar si combate infectiile. S-a demonstrat ca multiplica bacteriile bune din tractul gastrointestinal (GI), ceea ce stimuleaza tratarea ulcerelor, a colitelor, a diverticulitei si a maldiei Chron. Combate de asemenea constipatia, fibromialgia, presiunea ridicata a sangelui si colesterolul. Clorela a fost utilizata in tratarea cancerului si protejeaza corpul de efectele tratamentului cu radiatii de combatere a cancerului.

Alga, un adjuvant alimentar popular in Asia si o sursa importanta de energie de secole, este utilizata in prevenirea sau combaterea cancerului, intarirea sistemului imunitar, mentinerea unui echilibru la nivelul bacteriilor din intestin si scaderea nivelului de colesterol. In Japonia conform traditiei este utilizat ca tratament al ulcerelor duodenale, gastritelor, hipertensiunii, diabetului, hipoglicemiei, astmei si constipatiei. Recent a fost comercializat ca o terapie eficienta in tratarea colesterolului, ca profilactic pentru a supraveghea infectiile si tratament adjuvant impotriva cancerului.

Clorela este utilizata ca supliment in timpul tratamentului cu radiatii impotriva cancerului. Clorofila in abundanta are rolul de a proteja organismul impotriva radiatiilor cu raze ultraviolete. Ele reprezinta un nutrient ce contine 60% proteine, 18 aminoacizi (inclusiv toate tipurile de aminoacizi esentiali) si diverse vitamine si minerale. Una dintre proprietatile sale unice este fitonitrientul numit CGF.

Clorela contine aminoacizii esentiali oferiti in doza corespunzatoare. Este o sursa insemnata de acizi grasi esentiali necesari multor functii biochimice, inclusiv echilibrului hormonal. Clorela contine totodata un nivel ridicat de clorofila, beta caroten si ARN/ADN. Peste 20 vitamine si minerale se gasesc in clorela, inclusiv fier, calciu, potasiu, magneziu, fosfor, provitamina A, vitaminele B1, B2, B2, B5, B6, B12 si biotina, inositol, acid folic, plus vitaminele C, E si K.

Desi algele cresc in mod normal in apa dulce, clorela menita consumului uman se cultiva in bazine bogate in minerale cu apa dulce, sub lumina directa a soarelui. Procesul este urmarit si supravegheat indeaproape de catre microbiologi, incepand de la cultivarea in laborator pana la recolta si produsul final astfel incat valoarea nutritiva si puritatea produsului sa fie garantate. Se combina adesea cu alte alimente verzi naturale precum spirulina, iarba de grau, orzul si cateodata plantele marine.

Clorela s-a aflat in vizorul a numerosi medici si oameni de stiinta. Conform celor mai recente studii, aparent clorela joaca un rol extrem de important in fibromialgie, hipertensiune sau colite ulcerative si are efecte pozitive asupra intregului sistem imunitar. Studiile finale vor completa aceste descoperiri.

In urma unei cercetari desfasurate in Japonia, ar parea ca exista efecte antitumorale ale clorelei la nivelul cancerului de san. Insa utilizarea sa principala in cazul terapiei importiva cancerului este indepartarea particulelor radioactive din corp dupa tratamentul cu radiatii.